10 Yenilikçi Dekorasyon Önerisi

Modern, yenilikçi ve canlı dekorasyon önerilerimiz sizi, evinizi veya iş yerinizi  monotonluktan kurtaracak hiç merak etmeyin !!!.
10 Yenilikçi Dekorasyon Önerisi

Modern, yenilikçi ve canlı dekorasyon önerilerimiz sizi, evinizi veya iş yerinizi  monotonluktan kurtaracak hiç merak etmeyin!!!.

Birçok insan için dekorasyon sadece evine veya işyerine mobilya seçmekten ibaret olabilir. Hatta biraz daha ileri gitmeye cesaret edenler için masa, sehpa veya komidinlerin üstüne vazolar ve/veya biblolar koymak olabilir. Fakat bu yazının hedef kitlesi onlar değil.

Eğer yaşam alanınızda harika ve günü yakalayan bir dekorasyon tarzı hedefliyorsanız, renk çizelgesi seçiminden modern veya retro mobilya tasarımlarına, tavana asılacak avizelerden dereceli aydınlatma sistemlerine, dokulardan dokunuşlara, desenlerden bütüne kadar hesaplama yapabilenlerdenseniz işte bu yazı tam size göre.

Atasözü çok eski ve bilindik ama bir o kadar da modern. Çağdaş dekorasyonun en önemli özelliği iyi hissettiren bir atmosferi yakalamış olması. Kışı geride bıraktığımız şu günlerde iyi hissetmemizi sağlayan doğal unsurların başında güneş geliyor. Güneşten ilham alan renkler ve küçük dokunuşlar ile pozitif enerjinin yüksek olduğu modern yaşam alanları oluşturmak mümkün! 

Yani Eklektisizm... Bu akımın temeli farklı dekoratif ögeleri ve sanat akımlarını bir arada dengeli bir şekilde kullanmak. İyi harmanlanmış eklektik dekorasyonlar günümüzün öne çıkan yaşam alanlarına hayat veriyorlar. Hayatın kendisi de zaten eklektik. Bir çok toplum ve kültür iç içe yaşıyor ve her biri birbiriyle bir yerde kesişiyor. Modern sanat eserlerini rustik duvar kaplamaları ile veya oryantal yer döşemeleri ile klasik mobilyaları bir arada kullnabilirsiniz. 

Ezber bozan aksesuarlar, sanat eserleri ya da kişisel eşyalar çağdaş dekorasyonların vazgeçilmez esaslarından biri. Bu tarz parçalar evinize kişisellik ve kendine has bir karakter katar, sizi ve hayat tarzınızı daha iyi ifade eder. 

Özellikle tuğla gibi doğal ve endüstriyel doku veren duvarlara sahip olan odalarda kullanılan sokak lambalarını andıran, borularla uzatılan endüstriyel tasarımlı ışıklandırmalar mükemmel bir estetik sağlıyor. 

Doğaya olan duyarlılık her geçen gün artarken tüketim çılgınlığımız konusunda da yavaş yavaş bilinçleniyor ve nihayet frene basıyoruz. Bu sayede de farklı ve yeni dekoratif fikirler ortaya çıkıyor tabii. Bunlardan biri de ileri dönüşüm mobilyaları! Geri dönüşümden ilham alan bu akım, eski malzeme, mobilya ve aksesuarları atmak yerine yenileyerek farklı fonksiyonlarda kullanılmasını sağlıyor. Örneğin eski borulardan bir havluluk, ya da eski valizlerden bir sehpa, veya eski dikiş makinesi masanızdan bir dresuar yapabilirsiniz! Tamamen sizin hayal gücünüze ve el becerinize kalmış! 

Eskiden avlanılan hayvanların başları duvarları süslermiş, ya da vahşi kuşlar öldürülerek doldurulup birer dekorasyon malzemesine dönüşürmüş. Çok eskiye gitmemize gerek yok; hayvan postlarını bugün hâlâ halı olarak kullananların sayısı azalsa da, yok değil! Neyse ki bugün zevk ya da estetik için hayvan öldürmenin ne kadar yanlış olduğu konusunda çoğunluk olarak hemfikir olabiliyoruz. Evimizi dizayn ederken de doğadan ilham almanın elbette kötü bir tarafı yok, doğadan ilham almamız için de illa ki yerlere hayvan cesetleri sermemize, duvarlarımıza bir zamanlar canlı bir hayvanın kafasını asmamıza da gerek yok. Artık hayvan postu gibi görünen yapay dokumalar ve birbirinden güzel el işçilikleriyle farklı tasarımlarda duvarlarınızı süsleyebilecek hayvan kafası heykelleri moda! 

He zaman zamansız bir estetiğe sahip olan ve modası asla geçmeyecek olduğuna emin olduğumuz bir dekorasyon unsuru varsa o da elbette canlı çiçek ve bitkilerdir. 

Bir oturma odasının tüm dokusunu ve hikâyesini kırlentlerini değiştirerek dönüştürebileceğinizi biliyor musunuz? Oturma grubunuza sizi anlatan, zevkinizin sembolü olan, orijinal ve sıra dışı desenlere sahip kırlentler ekleyin. Farkı siz de göreceksiniz! 

Çağımızın en önemli özelliği telaşlı, stresli ve teknolojik olması. İşte bu yüzden her evde mutlaka kendinizi yalnızca uzanıp pencereden manzarayı izleyebileceğiniz ya da kitap okuyabileceğiniz, sessizliği dinleyebileceğiniz teknolojiden uzak bir dinlenme alanınız olmalı. 

Vintage tarzı, eski reklam ve afişleri andıran kabartmalı duvar panoları da evinize modern ve karakteristik bir doku katmanın harika yollarından biri!  

Ücretsiz Kargo

Tüm ürünlerde kargo bedava

Kolay İade veya Değişim

Koşulsuz iade ve değişim