Anneler Günü'ne Dair

Anneler Günü'ne Dair

Anneler günü annelerin ve annelik yapanları saygı ve takdirle onurlandırıldığı, anıldığı ve hürmet edildiği gündür. Neredeyse tüm dünyada farklı tarihlerde bile olsa kutlanan bir etkinliktir.

İnsanlar Anneler gününde ne yaparlar?

Birçok insan annesini, annesi yerine koyduğu kişileri (anne figürleri) ve yakınıda bulunan anneler hatırlar ve onlara değer verdiğini gösterecek bir şey sunar. Örneğin bir baba, eşinin, annesinin, kayınvalidesinin ve varsa enne olan kız kardeşlerini hatırlamalıdır. Anne figürleri üvey anneler, teyze ve hala gibi akrabalar, kayınvalideler, bir vasi (örneğin koruyucu bir ebeveyn) veya bir aile dostu olabilir. Anneler Günü'nü kutlamanın birçok farklı yolu vardır. Bunlardan bazıları şunlardır; 

Anneler Gününde Ne Yapılır?

Kart, çiçek veya pasta göndermek.
Aile toplantıları veya ziyaretleri yapmak
Evde, kafede veya restoranda aile kahvaltıları, öğle yemekleri veya akşam yemekleri organize etmek.
Özellikle annelerinden ve / veya anne yerine koyduklarından uzak yaşayan çocuklarla telefon görüşmeleri.
Anneler Günü şiirleri ve mesajları göndermek.
Çikolata, mücevher, aksesuar, giysi, hobi eşyası, el yapımı ürünler, ev hediyeleri veya hediye kuponları vermek.
Anne ile birlikte sinemaya gitmek ve birlikte vakit geçirmek.

Anneler Günü Ne Zaman Kutlanır?

Anneler Günü, ülkeye bağlı olarak farklı tarihlerde kutlanmaktadır. Kutlamalar Avustralya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye gibi birçok ülkede Mayıs ayının ikinci pazar günü yapılır. Birleşik Krallık'ta ise Paskalya Pazarından tam üç hafta önce yapılır. Annler günü için özellikle okulların ve diğer kurumların tatil olduğu Pazar günleri seçilir.

Anneler Günü, Kosta Rika (15 Ağustos), Gürcistan (3 Mart), Samoa (Mayıs ayının ikinci pazartesi günü) ve Tayland (12 Ağustos) gibi ülkelerde resmi tatil ilan edilmiştir.

Annerl Günü Tarihi

Bazı kaynaklara göre, en erken Anneler Günü kutlamaları, eski Yunan medeniyetinde, Tanrıların Annesi Rhea'yu onurlandırmak için yapılan bahar kutlamaları olarak değerlendirilebilir. Daha sonra, Birleşik Krallık'ta Annelik Pazarları olarak adlandırılan geleneksel olarak insanların vaftiz edildiği kiliseyi ziyaret ettikleri geleneksel bir gün olarak karşımıza çıkıyor.

Günümüzdeki Anneler Günü'nün kökenleri, ABD'de bu geleneğin oluşturulmasında önemli rolü olan Julia Ward Howe ve Anna Jarvis adlı iki kadına dayanmaktadır. 1870 civarında, Amerikalı şair ve yazar Julia Ward Howe Anneler Günü'nü her yıl kutlanması gerektiği ile ilgili bir çağrı yapmıştır. 10 yıl boyunca Boston'da kutlamalar yapılmasına sponsor olmuştur fakat o ölünce kutlamalar da son buldu. 

1907'de Anna Jarvis, Batı Virginia'da annesi anısına özel bir Anneler Günü kutlaması organize etti. 1908 yılında bir kilisede düzenlediği anma töreninde 407 anne ve çocuklarını bir araya toplamayı başardı. 1912'de diğer ülkelerde de Anneler Günü'nün tanıtılması için Anneler Günü Uluslararası Birliği kuruldu. Anneler Günü o zamandan beri giderek daha popüler hale geldi.

Artık neredeyse dünyanın her yerinde Anneler Günü kutlanıyor. Bununla ilgili bir çok organizasyon yapılıyor. Çiçekçiler, kuyumcular, hediyelik eşya dükkanları, restoranlar, oteller ve büyük mağazalar ve diğer bir çok firma anneler günü için özel ürünler yapıyor, promosyonlar hazırlıyor ve özel fırsatlar sunuyorlar. 

Ücretsiz Kargo

Tüm ürünlerde kargo bedava

Kolay İade veya Değişim

Koşulsuz iade ve değişim