Etnik Dekorasyon Fikirleri

Evinizde etnik dekorasyon tarzlarını nasıl kullnabilirsiniz? İşte etnik dekorasyonun önde gelenleri. Afrika, Asya ve Tropik Dekorasyon Tarzları.
Etnik Dekorasyon Fikirleri

Evinizde etnik dekorasyon tarzlarını nasıl kullanabilirsiniz? İşte etnik dekorasyonun önde gelenleri. Afrika, Asya ve Tropik Ada Dekorasyon Tarzları

Etnik ev dekorasyon planınızı Afrika, Asya veya Ada tarzlarıyla doğru mobilyalarla, renklerle, kumaşlarla ve aksesuarlarla en iyi şekilde nasıl yapabilirsiniz, Merak ediyorsanız buradan buyrun.

Genel olarak insanların, evlerini etnik bir tarzda dekore etmeyi seçmelerinin bir çok nedeni var. Bazıları vatanlarına, atalarının evlerine ve geçmişe duydukları özlem, bazıları sevdikleri bir kültürle bütünleşme, bazıları ise farklı bir ortam yaratma nedeni ile etnik dekorasyonu tercih ediyor. Sebep ne olursa olsun, etnik dekorasyon çok popüler bir akım ve birçok geleneksel tarzdan daha fazla duygu  ve göz alıcılık yaratıyor.

Afrika Dekorasyon Tarzı

Bu dekorasyon stilinde, yerli Afrika kültürüne veya safari unsurlarına ya da her ikisine birden önem verilebilir. Hangi yönden bakarsanız bakın ikisinin de ortak unsurları bulunuyor. Büyük, stilize detaylara sahip, çok karmaşık olmayan veya oymalar içermeyen fakat zengin görünümlü ahşaplar kullanılmaktadır. Kumaşlarda kalın, birçok doku içeren ve hayvan baskılarının hakim olduğu desenler kullanılır. Renklerde, vurgu rengi olarak kullanılan zengin kahverengi, altın rengi ve siyahlara odaklanılır. İkincil renk ise daha hafif toprak renkleridir. Aydınlatma yumuşak ve sıcaktır, rahat sarımsı bir ışık idealdir. Kendi tarzınızı  vurgulamak için aksesuarları kullanın.

İnternette hem afrika kültürüne hem de safari unsurlarına uygun aksesuarlar bulmanız mümkün. Özellikle Woodboz WoodAfrican kolaksiyonunu inceleyin.  Ancak eğer afrika seyahati fikriniz var ise tatilde güzel parçalar araştırabilirsiniz.

Asya Dekorasyon Tarzı

Asya iç dekorasyon tarzı, pek çok farklı etnik bölgeniz izini taşır ve birçok farklı isimle adlandırılır, ancak bu stiller birçok ortak temaya sahiptir. Feng Shui ve Wabi-Sabi'yi tercih edebilirsiniz veya kuralları tamamen görmezden gelebilirsiniz. Unutmayın Asya dekorasyon şemalarında ortak unsurlar vardır, bunlar barış, huzur ve ilgi duygusudur. Asya tarzı mobilyalar iyi düşünülmüş ve ev içindeki ahenk duygusunu arttırmak için her bir unsur dikkatlice yerleştirilmiştir. Bambu veya siyah lake ahşaptan yapılmış mobilyalara bakın, odanızda seramik ve taş kullanın. Asya tarzı parçalar genellikle karmaşık ayrıntılara ve oyma  ahşap detaylara sahiptir. Dikkatli olun ve odayı bu parçalarla boğmamaya çalışın. Bunun yerine aksesuarları vurgu olarak kullanın. Zengin ve derin renk tonları altın rengi, kırmızılar ve portakal renkleri tercih edin. Dekorasyonunuza çiçeklerden ilham alan beyazlar ve yeşiller ile tazelik ve ilgi ekleyin.

Tropik Ada Dekorasyon Tarzı

Tropikal bir vaha hayal edin ve bu hayalden ilham alın. Tropikal ada tarzı iç mekanlar nötr renklere ve ağır koyu renklere sahip ahşaplar ve bu parçaları vurgulamak için kullanılan altın rengi dokunuşlara sahiptir. Bir tropik ada evinde kullanılan kumaşlar genel olarak pamuklu ve ham ipekten yapılmış olmalıdır. Hatta odaya doku katan tüller doğallığı artırır. Doğal ada öğeleri içeren aksesuarlar tercih edin; palmiye ağaçları ve eğlenceli maymun figürleri genellikle bu dekorasyon tarzında oldukça iyi durur. Aksesuarlar biraz "abartılı" olabilir, bu yüzden onları almaktan ve sergilemekten çekinmeyin. Doğadan ilham alan renkler ile vurguyu arttırın.

Afrika, Asya ve Tropik Ada etnik dekorasyon tarzları, ev sahibinin, günlük hayatında muhtemelen belirgin olmayan bir yönünü ifade etme şansı sunuyor. Gerçek dış dünyadan apayrı bir hayal gücünü ifade etme şansı veriyor.

Tercih ettiğiniz dekorasyon tarzına dikkatlice yaptığınız dokunuşlarla konuklarınız zevkiniz ve kişilik derinliğiniz ile etkileyecebilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

Tüm ürünlerde kargo bedava

Kolay İade veya Değişim

Koşulsuz iade ve değişim