Duvarları Koyu Renkler ile Boyamaktan Çekinmeyin

Koyu renkli boyalarla nasıl harika bir sonuçlar elde edilir? Bu sorunun cevabını arıyorsanız mutlaka yazıyı sonuna kadar okumalısınız.
Duvarları Koyu Renkler ile Boyamaktan Çekinmeyin

Koyu renkli boyalarla nasıl harika bir sonuçlar elde edilir? Bu sorunun cevabını arıyorsanız mutlaka yazıyı sonuna kadar okumalısınız.

Duvarlarınızı koyu renklerle boyamak cesaret işidir ve denemekten korkmayın. Sadece bu adımları izleyin ve evinizde çarpıcı, güzel, sıra dışı ve yepyeni bir görünüme sahip olun. Koyu renkler odanızın eski halinden tamamen uzaklaşması, çok farklı görünmesi için iyi bir yöntem olacaktır. Biliyoruz ki birçok insan koyu renkler kullanmaktan korkar. Ama artık alışılmışın dışına çıkma vakti, koyu renkli bir boyanın yapacağı dramatik ama bir o kadar da zarif etkiyi görme ve benimseme zamanı.

Koyu renkli bir duvar fikri sizi biraz tedirgin ediyor olsa da bunun sadece bir boya olduğunu hatırlatmak izteriz. Sadece nasıl olacağını merak ediyorsanız bile denemekten çekinmeyin. En kötü ihtimalle açık renklı bir boya satın alıp üzerini bir kaç kez boyayarak kapatabilirsiniz. En azından denemiş ve görmüş olursunuz. Eğer "aklıma düştü, mutlaka denemeliyim" diyenlerdenseniz bu yazı tam size göre :)

Artık koyu renk bir boyayı satın almayı düşündüğünüzü hatta aldığınızı farzediyoruz ve mekanı incelemeye başlıyoruz. Küçük bir banyonuz var diyelim, böyle bir mekan dört koyu renk duvarı ve koyu bir tavanı kabul etmeyecektir. Fakat beyaz fayanslı duşunuzun dışında kalan alan veya duşun hemen üstündeki tavan bölümünde koyu renk dikkat çekici olacaktır.

Özellikle yemek odaları, renkli boya ile uyum sağlar. Koyu renk sakin ve rahatlatıcı bir ruh hali yaratır, ancak aşırı baskın olmasını önlemek için tavanı iyi aydınlatmaya çalışın. Hangi odayı seçerseniz seçin, önce odanın ne kadarının, yani hangi duvarlarının koyu ve derin bir renk ile güzel görüneceğini hayal etmeye çalışın. Kalan duvarların veya alanların da yeni bir boyaya ve hatta yeni bir renge ihtiyacı olabileceğini unutmayın.

Boyanın rengi konusunda karar vermek biraz zor olabilir çünkü en az bir duvarın tamamı boyanıncaya kadar, yaratacağı havayı hissedemezsiniz. Bu yüzden burada çok fazla hayal gücü gerekli. Hayal gücünüzü zorlayın. Kararınızı vermeden önce az miktarda boya (belki bir litre) satın alın ve büyük bir duvarın bir bölümünü yukarıdan aşağıya boyayın. Mümkünse bir bant kullanarak boyayacağınız alanı ayırın ve net olmasını sağlayın. Örneğin 1 metrelik bir alanı boyadınız ve bitirdiniz. Bantı çıkarın ve sonuca bakın. Hoşunuza gidiyorsa aynı rengten daha çok boya alabilir ve duvarın tamamını boyayabilirsiniz.

Duvarı koyu renge boyamanın son püf noktası ise iki veya üç kat boyamaktır. Güzel ve tam bir sonuç elde etmek için duvarın tamamının eşit miktarda boyanmış olması gerekir. Eğer duvar yeterli miktarda boyanmadıysa bir kat daha boya isteyebilir. Zor mu, evet kolay değil ama sonunda elde edeceğiniz sonuç çok güzel olacaktır. İş bitince biraz geri çekilip tadını çıkartabilirsiniz :)

Bu arada hatırlatmakta fayda var, koyu renkli bir duvar üzerine asacağınız tablolar çok daha dikkat çekici olacaktır.

Ücretsiz Kargo

Tüm ürünlerde kargo bedava

Kolay İade veya Değişim

Koşulsuz iade ve değişim