Küçük Odalardan En İyi Şekilde Yararlanmaya Yönelik İpuçları

Yaşam Alanınızı En Üst Düzeye Çıkarın

Eviniz küçük olabilir, ancak birkaç basit yöntemle daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Dekorasyon da sıkça kullanılan basit hileler ile mümkün olduğunca kullanışlı ve geniş görünümlü alanlara sahip olabilirisiniz.

Küçük Odalardan En İyi Şekilde Yararlanmaya Yönelik İpuçları

Yaşam Alanınızı En Üst Düzeye Çıkarın

Eviniz küçük olabilir, ancak birkaç basit yöntemle daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer küçük bir eviniz var ise mobilyaları yerleştirmeye çalışırken aslında yeterince yer olmadığını hissedersiniz. Bu durum sizi hemen hayal kırıklığına uğratmasın. Dekorasyon da sıkça kullanılan basit hileler ile mümkün olduğunca kullanışlı ve geniş görünümlü alanlara sahip olabilirisiniz.

Küçük Mutfaklar için İpuçları

Küçük bir mutfağınız varsa, her santimetre karesi önemlidir. Bu nedenle, tüm mutfak eşyalarınızı yerleştirirken akıllıca davranmanız gerekir.

Kullanılmayan mutfak eşyaları - Muhtemelen ihtiyacınız olandan daha fazla mutfak eşyanız var. Çok fazla yer kaplayan ama çok kullanılmayan büyük eşyaları toplayın ve depolamak için ayrı yer bulun. Önemsiz gördüğünüz herhangi bir işe yaramayan eşyaları ise atın. Örneğin, kullanılmış doğum günü mumları, kullanılmayan saklama kapları ve hiç kullanmadığınız mutfak robotu gibi diğer aletlere gerçekten ihtiyacınız var mı? 

Raflar ekleyin - Daha fazla yer oluşturmanın bir başka yolu da raf eklemektir. Dolapların içine yerleştireceğiniz ekstra raflara tencere ve tavaları yerleştirirseniz, yemek pişirme esnasında hemen elinizin ulaşabileceği yerde bulunacaktırlar. Böylece dolabın kapağını kapatıp kolayca gizleyebilirsiniz. Yer tasarrufu sağlayacağınız bir başka alan ise duvarlardır. Baharatları duvara monte edeceğiniz bir rafa yerleştirmelisiniz. Ayrıca, kutuları ve konserve ürünleri de koyacak raflar ayarlamanız gerekiyor.

Küçük Salonlar İçin Püf Noktaları

Aslında daha fazla alana ihtiyacınız yok. Sadece o alanda bir illüzyon yaratarak, görsel olarak daha fazla alana sahip olabilirsiniz.

Diyagonal görünüm -  Mobilyaları diyagonal olarak yerleştirin. Bir üçgenin hipotenüsü, üç tarafının en uzun bölümüdür. Başka bir deyişle, bir odayı köşeden köşeye görüntülediğinizde daha uzun görünür.

Ayna kullanmak - Bir duvarda ayna kullanarak ışığı yansıtabilir ve dar koridorları daha geniş gösterebilirsiniz. Bir odanın daha büyük görünmesini sağlamak için giriş kapınızın her iki yanına birer ayna yerleştirin.

Kanepenizi yeniden konumlandırın – Kanepeniz / koltuğunuz nerede? Kanepenizi, oturma odasının girişine bakan bir konuma getirerek, başka bir alan illüzyonu yaratabilirsiniz.

Açık renkler seçin - Duvarlarınız için daha açık renkler seçmenin yanı sıra, mobilyalarınız için de açık renkler kullanmanız odayı daha geniş gösterecektir.

Çok amaçlı mobilyalar kullanın – Çekmeceli / iç bölümleri olan sehpalar veya diğer mobilyalar seçerek birçok farklı eşya için yer kazanmış olursunuz. Görünümünün güzelliği kadar saklama alanı olan mobilyaları tercih edin. Daha ince mobilyaları tercih edin. Örneğin kol dayama yerleri kalın olan koltuklardan uzak durun.

Küçük yatak odaları için ipuçları

Yatak odaları kolayca dağınık görünen yerlerin başındadır. Yatağın kendisi toplanmadığı sürece oda derlenmez. Sabah akşam kıyafet değiştirildiği düşünülürse neden bu kadar sık  dağınıklık oluştuğu anlaşılır. Küçük yatak odanız varsa dağınıklık odanızı daha da küçük gösterir. Bu nedenle yatak odasının düzenli olmasını sağlamak özellikle önemlidir.

Yataklar - Bir odayı birden fazla çocuğunuz kullanıyorsa ranza tercih edin. Ranzanın altını depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Tek yatak kullanılacaksa depolama alanı sunan çekmeceli yatakları seçin.

Gereksiz eşyaları çıkarın - Yatak odasında bulunan mobilyalarını listeleyin. Kendinize “gerçekten bu dolaba ihtiyacım var mı?” diye sorarak yatak odanızda sadece gerekli olanları bulundurun.

Yer döşemesi – Yer döşemesinde yine açık renkler tercih edin. Birkaç parçadan oluşan halılar yatak odasının daha küçük görünmesine neden olur bu nedenle halılarının sayısını sınırlandırın. Yatak odanız tamamen halı kaplıysa, açık renkli olması ve düzenli olarak vakumlanması en iyisidir.

Son olarak, evinizin sizin tarzınızın bir ifadesi olduğunu unutmayın. Eviniz sadece size ait. Gelen konuklar evinizin büyüklüğü üzerinde durmayacak, evde nasıl hissettiklerini ve nasıl ağırlandıklarını hatırlayacaktır.

Ücretsiz Kargo

Tüm ürünlerde kargo bedava

Kolay İade veya Değişim

Koşulsuz iade ve değişim