Odanıza Yeni Bir Görünüm Verin - Dekorasyon Önerileri

Evinizde bir odaya girdiğinizde aniden kendinizi sıkılmış, bunalmış ve hatta belki biraz depresif hissettiniz mi? Oysaki eviniz size kendinizi kötü hissettirmemeli aksine sizi rahatlatmalı, kuvvetlendirmeli ve canlandırmalı. 
Odanıza Yeni Bir Görünüm Verin - Dekorasyon Önerileri

Evinizde bir odaya girdiğinizde aniden kendinizi sıkılmış, bunalmış ve hatta belki biraz depresif hissettiniz mi? Oysaki eviniz size kendinizi kötü hissettirmemeli aksine sizi rahatlatmalı, kuvvetlendirmeli ve canlandırmalı. Eğer evde kendinizi depresif hissediyorsanız bir yenilik yapmanın zamanı gelmiş demektir. Büyük tadilat işlerine girişmeden birkaç dekoratif dokunuşla hem kendinize hem de evinize heyecan ve canlılık katabilirsiniz.

İşte odanızı daha eğlenceli bir yer haline getirecek ve yüzünüzü gülümsetecek birkaç ipucu

1 – Her şeyi kaldır

Odanızın duvarlarında bulunan tablo, aile fotoğrafı, duvar saati gibi her şeyi aşağıya indirin. Eğer duvar rafı veya biblolar varsa hepsini bir kutuya ve gözünüzün görmeyeceği bir yere kaldırın. Unutmayın boş bir tuval bir sanat eseri yaratmanız için en gerekli şeydir.

2 -Yeni Resimler ve Tablolar

Duvardaki eski resimleri yenileri ile değiştirin. Biliyoruz anısı var o resimlerin ama sürekli görmekten sıkıldınız farkında değilsiniz. Telefonunuzda veya fotoğraf makinanızda yeni tarihli çektiğiniz fotoğrafları bir karıştırın. Odanızda yaratmak istediğiniz yeni havaya göre içlerinden seçimler yapın. Fotoğrafçıya gidip bastırın. Eski resim ve fotoğrafları değiştirmek için tam hazır değilseniz, yeni bir yerleşim düzenlemesi yapmayı deneyin.

Tablolar konusu önemli. Eski tabloları kaldırdınız, yerine ne koyacaksınız? Klasik tablolara yönelmeyin. Elinize boya ve fırça almaya cesaretiniz varsa parlak ve akıcı renklerden oluşan bir soyut bir resim yapın. Bu odanızın dekorasyonunu yepyeni bir yöne götürür ve daha fazlası için risk almanızı kolaylaştırır. Boya fırça beni aşar diyorsanız sitemizde yer alan tablolara bir göz atın ;)

3 - Yeni Kumaşlar

Koltuk kumaşlarını değiştirmek biraz pahalı olabilir ancak sıkı pazarlıkçı iseniz işi uygun fiyatlara kapatabilirsiniz. Az satılan kumaşlar için pazarlık yapmak daha kolaydır. Unutmayın çirkin kumaş yoktur, kötü dekorasyon vardır.

Koltukların ana kumaşlarını değiştiremiyorsanız minder ve kırlent kumaşlarını değiştirmek daha ucuz bir yöntem olacaktır. Yenilenmiş koltuk minderleri ve kırlentler evinizi renklendirmenin nispeten daha ucuz bir yoludur. Bir diğer alternatif ise indirime giren koltuk örtülerini takip edip fırsatını bulduğunda satın almak.

Yatak odasını değiştirecekseniz yastık örtüleri, battaniye, nevresim takımlarını değiştirin. Yatak odanızın duvarları pastel tonlarda ise heyecan ve zıtlık yaratacak bir veya bir kaç renk tercih edin.

Kumaşları değiştirirken cesur olun, normalde küçük karmaşık desenleri seviyorsanız bu sefer büyük desenleri tercih edin.  

4 – Boya, beğenmedin mi? Bir daha boya

Korkmayın, duvarları boyayın. Eğer bir kez boyar ve beğenmezseniz bir kere daha boyayabilirsiniz. Odanızda normal olarak kaybolan incelikleri ortaya çıkarmak, odaya sıcak bir hava katmak için canlı bir renk veya cazibe kazandırmak için koyu bir renk kullanabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise odanın bir duvarını tamamen farklı bir renkte boyamak.

5 - Yeni aydınlatma, Yeniden Aydınlanma

Işık, bir evin en çok göz ardı edilen dekorasyon yönlerinden biridir. İnsanlar çoğu zaman lambaları, estetik olarak değil sadece işlevsel olarak düşünürler. Ancak bir aydınlatma armatürünün içindeki ampulleri değiştirin. Önce düşük güçlü ampulleri sonra yüksek ışık veren ampulleri deneyin ve neler hissettiğinize odaklanın. Odanızın normal ana aydınlatmasına uyum sağlayacak yeni lambaderler alın ve farklı yerlere yerleştirin. Belki de bazı tablolara yeni ışık özellikleri eklemek veya kitap raflarınızı aydınlatmak isteyebilirsiniz.

6 - Mobilyaları Taşı

Mobilyalarınızın yerlerini değiştirmek ve yeniden düzenlemek sadece odanıza yeni bir görünüm kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda bu mobilyaları kullanımı ile ilgili bakış açınızı da değiştirir. Daha önce rahatsız olduğunuz fakat fark edemediğiniz odanın trafik akışını da değiştirebilir. Odanın size yaydığı olumsuz enerji birden bire yok oluverir. Mobilyaların yerlerini değiştirmek bir odayı gençleştirmenin en maliyetsiz yoludur, ancak birkaç başka dokunuşla birleştirildiğinde, olağanüstü bir dönüşüm elde edebilirsiniz.

Ücretsiz Kargo

Tüm ürünlerde kargo bedava

Kolay İade veya Değişim

Koşulsuz iade ve değişim