Uzak Durulması Gereken Dekorasyon Hataları

Evinizin profesyonel biri tarafından dekore edilmiş gibi görünmesini istiyorsanız, aşağıdaki hataları yapmadığınıza emin olun. Evinizi dekore ederken bu dekorasyon ipuçlarına göz önünde bulundurun.
Uzak Durulması Gereken Dekorasyon Hataları

Evinizin profesyonel biri tarafından dekore edilmiş gibi görünmesini istiyorsanız, aşağıdaki hataları yapmadığınıza emin olun. Evinizi dekore ederken bu dekorasyon ipuçlarına göz önünde bulundurun.

Tablolarınızı çok yükseğe asmayın

Belki en çok yapılan hatalardan biri daha iyi görünsün diye tabloların çok yükseğe asılmasıdır. Tabloyu olması gerekenden daha yukarı astığınızda odanız basık görünecektir. Aynı zamanda yukardaki bir tabloya bakmak sanıldığının aksine daha zordur. Tablolar için çerçeve seçerken ise; tablonun öne çıkmasını sağlayacak sade çerçeve modelleri tercih etmelisiniz. Unutmayın asıl mesele çerçeve değil tablonun kendisidir.

Halınız doğru ölçülerde olmalı

Eğer büyük bir odanız varsa ve çok küçük bir halı kullanırsanız, halı odanın içinde kaybolacaktır. Tam tersine küçük bir odada büyük bir halı kullanırsanız bu sefer de halınız mobilyaların altında kalacaktır. Mobilyaların altında kalan halının desenleri görünmeyecektir. Bu nedenle halınızın ne çok büyük ne de çok küçük olmamasına dikkat edin.

Rahat mobilyaları tercih edin

Bir mobilyanın sadece ne kadar şık olduğu önemli değildir. Mobilyanın kullanım konforu daha çok dikkate alınmalıdır. Eğer bir şey rahat değilse kimse kullanmak istemez.

Uygun perde uzunlukları

Perdelerin boyu kısa kalırsa bunu düzeltme şansınız yoktur. Normalde en iyisi uzun perdeler kullanmaktır. Perde boyu yerden en fazla 3cm yukarıda olacak şekilde seçilmelidir. Uzun perde kullanmanın bir diğer avantajı da istediğiniz zaman kısalttırabilecek olmanızdır.

Aksesuar olarak yastıklar

Dekorasyon da yastıklar kurtarıcı olduğu gibi hata yapıldığı zaman da kötü görümünden kaçamazsınız. Dekorasyonda diğer her şey de olduğu gibi dengeyi ve ölçüyü düşünmelisiniz. Yastıklar kullanıldıkları alanla orantılı olmalı. Aynı odada çok fazla yastık kullanmaktan kaçının çünkü insanlar bir koltuğa oturmadan önce yastıkları kaldırmakla uğraşmamalıdır. Geniş bir yastık koleksiyonu bir odayı dağınık ve abartılı gösterebilir.

Dekoratif aydınlatma

Dekoratif aydınlatmayı göz ardı etmeyin. Lambader ve aplikler odaya güzel dekoratif bir dokunuş ekleyebilir. Ayrıca odanın belirli bölümlerine dikkat çekebilirler. Ekstra aydınlatması olmayan bir oda aksesuarsız bir kıyafet gibidir; yine de güzel ama biraz sıkıcı olabilir. Sadece tavandan ışıklandırması olan odalar biraz soğuk ve sert görünmektedir. Temek olarak, düşük voltajlı çok sayıda ampulün aydınlatması, yüksek wattlı tek bir genel aydınlatma ampulünden çok daha iyidir.

Çok fazla aksesuardan kaçının

Aksesuarlar dekorasyonun çok önemli bir parçalarıdır ve kişiliğinizi yansıtır ama çok fazla kullanıldığında oda kalabalık ve dağınık görünecektir. Aksesuarları sizin için gerçekten keyif veren ögeler ile sınırlandırın.

Uyumlu mobilyalar ile dekorasyon

Eşleşen mobilyalar (lambader - sandalye) kullanmak iyi olacaktır ama dikkat edilmesi gereken unsurları vardır. Odayı tamamen takım halindeki mobilyalarla dekore etmenin modası artık geçti.  Bir mağazaya girip; oturma odası veya yemek odası takımı satın alma günleri bitti. Yaşam alanlarınız, mobilyaları satın aldığınız mağaza değil sizin kişiliğiniz yansıtmalıdır. Bir şeyleri karıştırmaktan ya da ayırmaktan çekinmeyin.

En önemli unsur, boşlukları sevdiğiniz öğelerle doldurun. Bir şeyin sadece modaya uygun veya şık olması onun evinize ait olacağı anlamına gelmez. Tek kural vardır, eğer sevmiyorsanız onu kullanmayın :)

Ücretsiz Kargo

Tüm ürünlerde kargo bedava

Kolay İade veya Değişim

Koşulsuz iade ve değişim