DIY yani -do it yourself- bunu duymayan kaldı mı? 1950 lerde başlayan ve günümüzde her yerde karşımıza çıkan ‘’kendin yap’’ akımı aslında çok işe yarar ve bunu ötesinde eğlenceli bile. Kendi tarzını yansıtacak ürünleri bulamayanlar için mükemmel bir yöntem.
Son zamanların mobilyacılarının ürettiklerini görünce sizin de gözleriniz kanamıyor mu? Her yerde tek tip mobilyalar, aynı renkler, aynı kumaşlar. İster evi sıfırdan döşemek isteyin ya da bir odasını belki bir köşeyi tekrar dekore etmek isteyin; bunu kendiniz yapabilirisiniz. Katalog sayfalarından çıkmış bir ev yerine sizi ve yaşamınızı yansıtan bir ev istiyorsanız başlayalım.
Eğer hali hazırda bir takım eşyalarınız varsa onlara bir göz gezdirin. Mutlaka değerlendirilmesi gereken bir şeyler vardır. Amaçlardan biri maliyeti düşürmek olduğu için; eskiyen veya modası geçmiş koltuk/ sandalyeler için harika kumaşlar seçilip döşemeciye teslim edilebilir. Ekipmanlarınız varsa ve bu işi de kendim yaparım diyorsanız buyurun başlayın J Döşemeleri değiştirme işi ile birlikte duvarlarınıza göz atın. Duvar boyaları tamamen evin ruhunu yansıtır bunu unutmayın. Düz ve tek bir renk artık 10 yıl öncesinde kaldı. İkili hatta üçlü renk kombinasyonlarını bir düşünün, belki bir duvar için koyu renk kullanılabilir. Duvarda kullandığınız renklere göre iyi bir aydınlatma oluşturmalısınız. Hazır aydınlatma konusuna gelmişken bir fikir daha; abajur, aplik veya avizeleri dışardan kumaşla kaplayabilirsiniz. Eğer çok beğendiğiniz bir kumaş olursa bir bölümünü kesip çerçeveleyebilirsiniz. Yeter ki size iyi enerji versin.
Perde söz konusu olduğunda tamamını bile yapabilirisiniz. Eğer perdeyi hazır üretim istemiyorsanız; kumaşını yine siz seçin ve uygun ölçülerde dikimini terziye yaptırabilirsiniz. Asıl fikir ise; nispeten düz bir ağaç dalı ya da ahşap bir çubuktan yararlanabilirsiniz. Pencereye göre ayarladığınız uzunluktaki parçanın rengini sadece vernikle sabitleyebileceğiniz gibi sprey boya ile de renk katabilirsiniz. Bu parçayı hemen her hırdavatçıda bulunan sabitleme aparatı ile duvara monte edebilirsiniz. Perdeye üst bölümüne dikilen halka ve geçirilebilen parçalar ile ( her perdecide bulunuyor) birleştirdiğiniz zaman iş bitti.
Bunlar sadece birkaç örnek, istediğimiz her eşyayı kendimiz yapabiliriz. Biraz hayal edip sonra da hareket geçmek gerekiyor. Evde bulunan eşyaların birçoğu elden geçirilerek yenilenebilir.
DIY’ciler -atmıyoruz yeniliyoruz- diye tanımlıyorlar kendilerini. Eskiyen mutfak dolaplarınız, yüklük, vestiyer, inanın hepsi boyanabilir. Eşyayı ya da mobilyayı nasıl kullandığınızı unutun başka şekillerde nasıl kullanılır bunun üzerinde yoğunlaşın.
Evde eşya yoksa ikinci el dükkânları hatta bitpazarlarını gezin. Oralarda inanılmaz ürünler bulabilirsiniz. Bazılarının eskisi kiminin yenisidir. Eski eşyaların ufak tefek deforme olmuş yerleri varsa ve siz onlara el atıp biraz yenilme yapabilecekseniz çok önemsemeyin. Eski bir masayı alırken çizilme ya da boya dökmesi varsa sorun değil düz bir boyamadan sonra zımpara ile eskitme yapabilirsiniz.
Dışarıda fazladan para verip alacağınız ürünleri kendiniz de yapabilirsiniz. Bu sadece üretkenlik ve yaratıcık meselesi.
Unutmadan tarzınıza uygun evinizin yeni dekorasyonunu woodboz.com ürünleri ile tamamlamayı unutmayın :)